Нещодавно у нашій церкві завершився курс «Як змінюються люди».
Мабуть, багато з вас бачили книгу, на обкладинці якої «росте» незвичайне дерево: один з його стовбурів сухий, а інший – вкритий рясною зеленню. Це і є посібник курсу «Як змінюються люди», або «Як Христос змінює нас Своєю благодаттю».

З 9-го жовтня, щосереди близько 7-ї години в одному з кабінетів офісу можна було побачити людей, що сиділи у групках та активно щось обговорювали та міркували разом. Тут можна було зустріти різних членів нашої церкви: молодь, сімейних людей (хто парами, хто сам) та навіть посріблених віком сестер – курс відкритий та зрозумілий для всіх.
Про що ж ми розмірковували та що досліджували?

Кожен з нас зіштовхується з ситуаціями (риса характеру, ставлення, стосунки з кимось та ін.), на які реагує неправильно, не по-християнськи. Чому так відбувається? І що з цим робити? І чи маємо ми шанс по-справжньому змінитися, наперекір усім людським твердженням?

Протягом 12 уроків ми змогли зрозуміти, що причина неправильних «плодів» не така вже й поверхнева, як здається. Корінь неблагочестивої поведінки – серце, і саме воно найперше потребує змін, а не наш темперамент, сила волі, витримка, обставини чи ще щось.-------1-1

Це був плідний час: кожен з нас прийшов на курс, щоб впоратися з конкретними проблемами або знайти відповіді на певні питання. Але, зрештою, коли ми опрацьовували матеріали кожного уроку, відкривали свої серця для роботи Духа Святого, обговорювали ситуації та розглядали їх з позиції Слова Божого, ми отримали набагато більше, ніж очікували.

Неправильні мотиви, ідоли, про існування яких ми навіть не здогадувалися, самоправедність, гнів – так багато всього, виявляється, перешкоджає духовному зростанню, а ми й не бачимо. Але відкривши наші очі, Господь, над усім цим підносить благодать Ісуса Христа, яка настільки велична та могутня, що дає нам надію на зміни і творить ці зміни в нас.

Про цю ж надію свідчать наші брати та сестри, які здолали курс до кінця.

Півень Олександр: «Пройдя курс я по-другому начал относиться к различным жизненным ситуациям, понимая, что качество моей жизни и мои отношения с людьми во многом зависят от моих реакций. Для меня открытием было на курсе то, что мои сильные желания (идолы) мешают мне увидеть в моей жизни промысел Божий, мешают Богу проводить те глубокие изменения внутри меня, в которых я на самом деле очень сильно нуждаюсь. То, что начал Бог, Он обязательно закончит, и не факт, что так, как хочу я. (Моё ожидание и желание сверхъестественного исцеления, которое до сих пор не произошло, какое-то время доводило меня до разочарования в Боге).
В семье тоже есть изменения, так как мы с женой проходили этот курс вместе: безопасная атмосфера на группе помогала открываться друг перед другом, и узнать больше о внутренней борьбе своей половины. Такое впечатление, что мы стали ближе, и даже шалости и непослушание ребёнка, которые раньше приводили к конфликтам и ссорам, сейчас решаются намного проще и в любви.
P.S. И уже не я живу, но живёт во мне Христос».

Аліна Белун: «Курс "Як змінюються люди" докорінно змінює сприйняття себе в картині життя та дає новий погляд на обставини, які доводиться долати та переживати.
Все стає на свої місця, коли приходить глибоке усвідомлення, що все не дарма, і не заслужене: страждання – не для мук і покарання, а для виявлення справжнього стану і мотивів серця; благословення – щоб побачити, що є скарбом серця, чи вистачить покори для вдячності і прославлення Бога.
Мені особисто цей курс допоміг усвідомити, що життя – не "зебра" через дорогу (чорна смуга, біла смуга), а життя – це і є дорога, на ній трапляється всяке, але Бог вірний і розпочате завершить. Головне, у кожній події навчитись бачити, яка реакція, не тікати, а шукати корінь».

Матвейчук Тетяна: «Господь указал мне на те моменты и сферы моей жизни, где я хотела делать по-своему, опираясь на свою мудрость, опыт, понимание и знание. А в действительности нуждалась в Нем, в работе Духа Святого во мне.
Я поняла, что весь результат зависит от того, насколько мы даем возможность Богу работать в нас, изменяя наши сердца.
Огромным ободрением прозвучало место из писания: "И я уверен, что Тот, Кто начал в вас Свое доброе дело, непременно завершит его ко Дню Христа Иисуса" (Фил.
Также благодаря курсу Бог открыл мне глаза на то, как важно иметь отношения друг с другом в нашей церкви. Через общение в наших группках я получала поддержку, понимание и помощь.
Слава Богу за возможность пройти этот курс в нашей церкви. С нетерпением жду следующего курса!».

Ірина Васильєва: «Курс "Как изменяются люди" дался мне нелегко. Благодаря изучению курса, Библии и общения в группе пришло переосмысление роли Иисуса Христа в моей жизни, понимание того, что изменения в сердце – это только начало и предстоит длительная работа и перемены возможны только в общине. Большим ободрением явилось понимание того, что начатое Бог обязательно завершит, а испытания могут быть благодатью. Благодаря курсу я приняла водное крещение в церкви и для меня это главный результат. А дальше предстоит большая работа: изменяться, познавать, безраздельно доверять Богу, развивать отношения с Ним, слышать Его и наслаждаться общением с Христом».

Команда курсу