СЛУЖІННЯ «СРІБНА ОСІНЬ»

«Срібна осінь» – це служіння людей і для людей поважного віку церкви «Нове життя». Служіння засновано 2001 року пастором церкви Віктором Дмитровичем Дученко, який є його постійним лідером більше 15 років Через рік після початку служіння з назвою «Служіння для тих, кому за 50», брати і сестри на зібранні прийняли рішення перейменувати його у «Срібну осінь». Сестра Наталя Глущенко навіть написала гімн служіння, який учасники завжди співають, прославляючи Бога.
Незмінна постійна помічниця пастора – його дружина Валентина. Допомогають також брат Ілляш Віталій Власович з дружиною Ларисою у проведенні служінь в офісі церкви та під час весняної поїздки на природу.
Кожної третьої суботи місяця на зустріч «Срібної осені» приходять не тільки брати і сестри церкви "Нове життя", але й гості з інших церков. Ці зустрічі для людей похилого віку є справжнім святом: усі слухають слово пастора Віктора Дмитровича, за склянкою чаю мають спілкування один з одним; віршами, піснями, а також театралізованими виступами прославляють нашого Небесного Творця. Постійний гість «Срібної осені» – вокальна група «Шалом» Усі охочі можуть ділитися одкровеннями та свідчити про чудеса Божих благословінь у своєму житті та в житті тих, за кого моляться. При бажанні кожен може написати молитовну записку про свої потреби - на завершення зібрання молитиметься молитовна група.
На кожній зустрічі ми згадуємо про хресну смерть на Голгофі та воскресіння нашого Господа Ісуса Христа і, виконуючи Його заповідь, приймаємо причастя Церква благословляє «Срібну осінь» продуктовими наборами, дитячими християнськими подарунками, гуманітарною допомогою. Спонсори також благословляли Бібліями з великими літерами, щоб люди з вадами зору могли читати Слово Боже. Тих, хто за віком уже не в змозі приходити до церкви на богослужіння, пастор Віктор Дмитрович провідує вдома чи в лікарні - з причастям, молитвою та духовною підтримкою. Він піклується про кожного брата чи сестру свого регіону і проводжає в останню путь тих, кого призвав Господь до Себе Ми точно знаємо, що Господь особливим чином піклується про людей поважного віку. Обітниця для нашої старості, для дітей та онуків: «Молодим був я і вже постарівся, та не бачив я праведного, щоб опущений був, ні нащадків його, щоб хліба просили» (Пс. 37:25). Немає нічого вічного на цій землі, та ми дуже хочемо, щоб служіння «Срібна осінь» не закінчувалося, а й надалі піклувалося про братів і сестер поважного віку.
Валентина ДУЧЕНКО