Згадай, що ти НЕ ОДИН

6 та 7 жовтня 2018 року проходив черговий церковний вікенд громади "Нове життя". Ідея та мета цього заходу - провести час в молитві, поклонінні та спілкуванні своєю церковною родиною. І на вікенді, як ніде, ми відчуваємо себе саме родиною, де старші спілкуються з молодшими, де обідають та вечеряють за одним столом, де діляться горем і радостями, де разом моляться і прославляють Бога. А ще на вікенді ми вчимося любити СВОЮ церкву.

Ми не сумніваємось в тому, що кожен віруючий любить Бога. Адже, Він досконалий, і Його любити легко. А от досконалу Церкву, яка складається з недосконалих людей, любити набагато важче. Проте Бог хоче, щоб християни вчилися це робити.

Ми назвали цей вікенд "НЕ ОДИН", і це було не випадково. Все почалося зі слів старшого пастора А. І. Калюжного про те, що в церкві багато занепокоєних, стривожених і втомлених проблемами цього світу людей. Нам захотілося нагадати їм, що людина, яка знає Христа, завжди буде НЕ ОДНА. Не одна, тому що у неї є Бог, і не одна, тому що у неї є Церква. Усвідомлення цієї істини допомагає вистояти за будь-яких обставин, дарує радість та надію на краще майбутнє. З такими планами ми й виїхали на заміську базу відпочинку "Каштан".

Для команди, яка готувала цей захід, вікенд розпочався у п'ятницю 5 жовтня. А до того була довга підготовча робота, коли писалися плани, складалися списки, готувалися декорації та проводились закупи всього необхідного. Ось тут, хочеться подякувати кожному, хто долучився до планування, організації та реалізації всіх пунктів програми вікенду. Ми навіть не будемо називати конкретних імен, тому що список вийде величезним. Але хочемо сказати, що ми цінуємо кожного з вас та дякуємо Богові за вашу унікальність, і той унікальний вклад, який ви змогли внести в цей захід. Завдяки вам все стало можливим, і вікенд пройшов на такому високому рівні.

Субота, коли до нас долучилися всі учасники вікенду, пролетіла непомітно. Це був день сповнений приємними та важливими моментами. Ми вивчали Слово і спілкувалися, грали в ігри та молилися один за одного, ми сміялися та плакали разом, ділили хліб і компот)) Закінчився день вибуховою вечіркою та тихим спілкуванням біля багаття.
Загальна кількість учасників вікенду в неділю складала більш як 400 людей. І це не дивно, тому що в цей день пройшло богослужіння з хрещенням, під час якого до церкви долучилося троє людей, та причастям. Господь подарував нам особливу милість, і в ці дні встановилася прекрасна сонячна погода, що дало можливість насолодитися всіма перевагами перебування за містом: спортивними іграми, довгими прогулянками та теплим спілкуванням під променями осіннього сонечка. Атмосфера була неймовірною. Адже, тебе оточували знайомі усміхнені обличчя людей, які були щиро раді тебе бачити. Ми відчували між собою те єднання та прийняття один одного, яке можливе лише у Христі.
Приносимо подяку Богові за Його підтримку, милість та допомогу у реалізації цього проекту, і з нетерпінням чекаємо наступного церковного вікенду!