1 Хронік 29:10-13. Твоя, Господи, могутність і сила, і велич, і вічність, і слава, і все на небесах та на землі! Твої, Господи, царства, і Ти піднесений над усім!

Бог контролює природу

Пс.147:8. Це Він по небу хмари розкидає, дощами напуває землю, в горах травою проростає.

Іс.45:12. Створив Я землю і людей на ній.

Бог контролює Історію

Іс.14:26-27. Ось що задумано для всієї землі, а ось та Рука, що простерта над усіма народами». 27 Коли Господь Всемогутній задумав щось, хто може його спинити?

Іс.46:10. Я говорив вам від початку про те, що буде в кінці, і вже давно Я розповів вам про те, чого ще не було. Мої наміри здійсняться, все що Я хочу, Я звершу.

В Божих руках народження і смерть

Дії.17:26. З одного чоловіка Він сотворив усі народи, щоб вони заселили цілу землю. Він установив часи та межі їхнього проживання.

Йов 14:5. Якщо людина має повний вік прожить, і Ти їй дні і місяці життя злічив, якщо Ти визначив, як довго жити людині,
й вона не в змозі подолати ту межу.

Таланти і здібності від Бога.

Вих.31:1-3. І говорив Господь з Мойсеєм так: «Послухай, Я обрав Безалела… Я сповню його Духом Божим, мудрістю, розумом і знаннями до виконання різноманітної роботи.

Наші плани є дуже обмеженими

Пр.19:21. Багато задумів у серці людському, але Господь вирішує, що має статися.

Пр.27:1. Не хвалися завтрашнім днем, бо ніколи не знаєш, що цей день тобі принесе.

Як.4: 13-15. Тепер слухайте ви, що кажете: «Сьогодні або завтра ми підемо до певного міста, перебудемо там рік, будемо торгувати та заробляти». Ви, які не знаєте, що буде завтра! …Натомість ви мали б казати: «Якщо Господь захоче, ми будемо живі й зробимо те чи інше».

Пр.16:9. Розум людський вибудовує шлях, та лиш Господь спрямовує її мандрівку.

Мої проблеми мають сенс

1Петр.1: 6-7. Радійте цьому, навіть якщо зараз вам доводиться ненадовго засмутитися через різні випробування, щоб перевірка вашої віри – ціннішої за золото… була на похвалу, славу й честь при з’явленні Ісуса Христа.

Чому ми вчимося від наших страждань?

Йов.1:21. І сказав: «З’явився голим я у світ із лона материнського,
голим і повернусь туди. Господь дав, Господь і забрав. Благословенне будь ім’я Господнє!»

Бут.50:20. Ви задумали зло проти мене, та Бог перетворив його на добро, щоб сталося те, що є сьогодні, щоб зберегти життя багатьом.

2Кор.4:16-17. Тому ми не падаємо духом. І, навіть якщо наша зовнішня людина гине, наша внутрішня людина оновлюється день у день. Адже наше тимчасове й легке страждання приносить нам більш вагоме багатство вічної слави.

Мої молитви мають силу і цінність

Еф.4:20. Як живуть язичники (Росіяни) в пустоті їхнього розуму, затьмарені в розумінні й відчужені від Божого життя, через їхнє незнання, спричинене закам’янілістю їхніх сердець. Ставши нечутливими, вони віддали самих себе розпусті, щоб із ненаситністю чинити всяку нечистоту.Але ви не так пізнали Христа.

1Ін.5: 14-15. І це є сміливість, яку ми маємо перед Богом: якщо ми просимо щось згідно з Його волею, Він чує нас. 15І якщо ми знаємо, що Бог нас чує, то що б ми не просили, знаємо, що отримали те, що попросили в Нього.

Питання для Обговорення:

Наскільки дозволяєш ти Богові бути Богом твого життя?

Сфери життя в яких тобі важко визнати Божий Суверенітет?

Молитва один за одного.