Сьогодні пропоную поміркувати щодо однієї цікавої та важливої теми, а саме: «Якості дівчини за серцем Бога». Важлива ця тема тому, що світ, як завжди, прагне нав’язати нам своє бачення поняття «ідеальна дівчина», а Біблія, здається, описує лише ті риси, які варто мати дівчині вже в якості дружини. Доведеться багато попрацювати, щоб відшукати істини у цьому питанні та осягнути Божий задум щодо цієї проблеми. Адже завжди легше описати зовнішність, ніж дослідити та описати серце.--------_-------11. Лагідність та вміння контролювати свій язик.
Для початку пропоную звернутися до відомого багатьом місця з 1 Петра 3:3-4: «Нехай ваша окраса буде не зовнішня – заплітання волосся, накладання золотих обручок чи прибирання в шати, але в середині людського серця, в нетлінності душі, лагідної та мовчазної: це многоцінне перед Богом».
Прочитавши цей вірш неважко зрозуміти, що саме є цінним в очах Бога – це лагідність та контроль над своїм язиком. Лагідність як уміння прощати помилки інших та бути стійкою до роздратувань, і вміння думати, про що говориш, - це робить характер дівчини не лише відповідним Божим бажанням, але й цінним в очах будь-якого хлопця та чоловіка.

2. Дитяча довіра у всьому.
Марія – матір Ісуса – одна з небагатьох жінок, про яких ми можемо прочитати на сторінках Святого Письма. Чому саме цю дівчину Бог обрав, щоб зробити її матір’ю самого Спасителя? Аналізуючи характер Марії, хотілося б звернути вашу увагу на те, наскільки по-дитячому щиро вона довіряла Богу. Почувши про те, що завагітніє від Духа Святого, дівчина не розсміялася, як це зробила Сара, дізнавшись, що народить у віці 90-а років. Марія серйозно поставилася до слів ангела, хоча вони й суперечили здоровому глузду. Марія – чудовий приклад того, як дівчина повинна наївно та щиро, як дитина, довіряти все у своєму житті Богу. Думаю, що така довіра дуже Його радує.

3. Послух батькам.
Ще одна риса характеру, на яку я хотів би звернути увагу, – це послух батькам. Вихід 20:12 «Шануй твого батька і матір твою, щоб довголітній був ти на землі, що Господь, Бог твій, дасть тобі».
Дівчата, які шанують своїх батьків, стають дружинами, які шанують своїх чоловіків. Побачивши, як дівчина ставиться до батьків, з великою вірогідністю можна передбачити, які стосунки вона матиме, коли в неї з’явиться власна родина. Впевнений, що це правило стосується не лише дівчат, але й хлопців також.

4. Жіночність.
Бог створив жінку як помічницю для чоловіка. Буття 2:18-20: «Тоді сказав Господь Бог: "Не добре чоловікові бути самому; сотворю йому поміч, відповідну для нього"... І дав чоловік назви всякій скотині, всякому птаству піднебесному і всякому звіреві польовому, але для чоловіка не знайшлося помочі, йому придатної».
Але це не означає, що Він створив її гіршою чи нижчою за статусом від чоловіка. Жінці, як і чоловікові, Бог дав владу над усіма тваринами та владу досліджувати та підкорювати світ. Також Бог вклав у жінку таку рису як жіночність, а чоловіка зробив мужнім. На жаль, у наш час бачимо, що часто все навпаки. Нерідко можна побачити дівчат, характер яких більш схожий на хлопчачий характер, ніж на жіночий. Такі дівчата свого роду Ксени – завойовниці, які готові доводити свою перевагу не лише над іншими дівчатами, але й над чоловіками. Їх важко назвати «тендітними посудинами». Бог же бажає, щоб все лишалося так, як Він задумав - аби дівчата зоставалися жіночними та надихали хлопців бути мужніми.

5. Любляча дружина та турботлива мати.
Велике бажання Бога – бачити кожну дівчину люблячою дружиною та турботливою матір’ю. Саме тому в книзі Приповістей є так багато віршів, що описують, яким характер повинна мати хороша дружина. Ось деякі з них:
Приповісті 11:16 «Ласкава жінка славу здобуває; трудящі приходять до багатства».
Приповісті 11:22 «Що у свинячім рилі золота каблучка, те гарна жінка, якій бракує глузду».
Приповісті 12:4 «Цнотлива жінка - вінець для свого чоловіка, а безсоромна - немов гниль у його кістках».
Приповісті 14:1 «Мудрість будує свій будинок, а дурнота його руйнує власними руками».
Приповісті 19:13 «Дурний син - батькові нещастя; а суперечки жінчині - безупинне води накрапання».
Приповісті 19:14 «Дім і достатки - то по батьках спадок, але від Господа розумна жінка».
Приповісті 27:15-16 «Постійне капання в дощову погоду і сварлива жінка - одне на одного схожі. Хто хоче її вгамувати, той хоче вгамувати вітер, або набрати олії в руку.»

На жаль, важко перерахувати та описати всі риси та якості, які варто мати дівчині, якщо вона любить та шукає Бога – на це піде не один рік і доведеться написати не одну книгу, але навіщо? Все вже написано Самим Богом на сторінках Біблії. Нам лишається тільки шукати та знаходити, просити і нам відкриється Божа воля та Його бачення щодо такого нелегкого, але цікавого питання як «Якості дівчини за серцем Бога».
Благословінь!

Фото в заголовку статті unsplash-logoAllen Taylor